Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Με αφορμή ένα μήνυμα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από περίπου 3 χρόνια απραγίας αποφασίσαμε να επανέλθουμε και να λειτουργήσουμε εκ νέου το ιστολόγιο αυτό, που φέτος κλείνει 8 χρόνια ζωής.

Η μοίρα κάθε εθελοντικής προσπάθειας σε έναν κόσμο που αξιολογεί τα πάντα ποσοτικά και τεχνοκρατικά, είναι προδιαγεγραμμένη, λένε οι περισσότεροι...

Σε πείσμα, λοιπόν, των καιρών, κόντρα στην καθεστηκυία τάξη και την αρνητική - για τέτοια εγχειρήματα - συγκυρία, εμείς θα επιμείνουμε, στέλνοντας μήνυμα αισιόδοξο σε όλους εκείνους που συνεχίζουν να πράττουν όπως αγαπάει η καρδιά τους.

Αφορμή για αυτή μας την απόφαση στάθηκε ένα μήνυμα που λάβαμε μόλις πριν από δύο ημέρες.

Αποστολέας του, ένας νέος καλλιτέχνης (motionographer), o Gabriele Lo Piccolo από την Σαρδηνία ο οποίος την περίοδο αυτή εργάζεται για το λογοτεχνικό φεστιβάλ "Cabudanne sos de Poetas" (Ο Σεπτέμβρης των ποιητών - δείτε ΕΔΩ) που διεξάγεται στην επαρχία Seneghe στο νησί της Σαρδηνίας.

Όπως μας ενημέρωσε χρησιμοποίησε το τελευταίο μουσικό μέρος του τραγουδιού "Σήκω χόρεψε κουκλί μου" (σε στίχους και μουσική  του Στέλιου Καζαντζίδη 1960) για τις ανάγκες ενός ΒΙΝΤΕΟ που ετοίμασε.

 Όπως μας γράφει επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη μουσική αυτή για τον χαρούμενο ρυθμό της και την πολύ όμορφη ενορχήστρωση. "Είναι ιδανικη για ένα τέτοιο καλλιτεχνικό γεγονός", έγραψε αναφερόμενος πάντα στο φεστιβάλ.

Μας έδωσε μάλιστα το δικαίωμα να προβάλουμε στη δημοσίευση μας το ΒΙΝΤΕΟ αυτό. Τον ευχαριστούμε θερμά.







ΥΓ. Καλούμε όλους τους φίλους και αναγνώστες, όλους όσοι ενδιαφέρονται ειλικρινά να συνδράμουν στην προσπάθειά μας - που συντελείται μακριά από οικονομικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, να επικοινωνήσουν μαζί μας (email: stelioskazantzidis.blogspot@gmail.com).

Καταθέστε τη δική σας μαρτυρία, τη γνώμη σας, κάθε στοιχείο για τη ζωή και το έργο του Στέλιου Καζαντζίδη.



Η διαχείριση του stelioskazantzidis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: